BOHEMIAN LIVING

Als we er nu eens voor kiezen om niet voor ton-sur-ton kleur paletten te gaan, wit-, grijs- of bruintinten, pastellen of naturellen te gaan. En als we wél kiezen voor extravagant, werelds en een tikkeltje gek. Dan komen we automatisch uit bij de zogeheten 'Bohemian woonstijl'. En dat is precies waar deze blog over zal gaan. Hoe zorg je voor een eenvoudige wereldse inrichting, zonder dat het meteen een overdaad aan gekkigheid wordt? 

Dat is nou juist wat het kenmerk is van STYELAB. Niet een overdaad aan gedoe én wel duidelijk verschillende interieur mogelijkheden en stijlen. Veelal gecombineerd met de basistint wit. Want persoonlijk ben ik niet zo'n fan van teveel toeters en bellen. Maar deze bohemian style heeft mij duidelijk geboeid. Het is rustig, ondanks dat er veel verschillende kleuren, materialen en texturen met elkaar worden gecombineerd. Toch blijft het een eenheid, en dat maakt het bij mij al snel goed.

 :

decora brazil:

De Bohemian woonstijl is een ware mix van stijlen die komen uit verschillende werelddelen. Een samenhang van bonte kleuren zoals rood, roze, geel en oranje. Het zijn namelijk meestal de warme tinten die deze stijl o zo sfeervol maken. 

There’s just something about a home with industrial-inspired interior design. Here are 50 prime examples of the style at its best—comfortable, cozy, and the kind of look that lends itself to good books, warm fires and beautiful company.:

Scandinavian interior design ideas 13:

De Bohemian woonstijl wordt vooral bestempeld als hippie stijl. En dat snap ik wel. Het is ook gewoon lekker gek. Het is uiteenlopend van de jaren'60 tot aan een zonnig Spaans eiland. 

In deze bonte woonstijl kun helemaal je ei kwijt. Leef je lekker uit met verschillende tinten, materialen en texturen. Vaak zijn dat elementen die je normaliter niet samen zou voegen. In deze woonstijl kan dat gewoon. Je kunt zelfs kleuren combineren die je anders nooit samen had gekozen. En dat werkt extra goed als je naast die combi's kiest voor een natuurlijke basis. Zoals beton, hout, luchtige textiel soorten zoals linnen.

Living Space via Inger Johanna seen on Simply Grove I Interier I Notranja oprema I Dnevna soba I LIVING:

inside out magazine:

 :

Perfectly eclectic hallway:

Voor de elementen in de Bohemian woonstijl kun je qua producten uiteenlopende keuze's maken. Vintage meubels en/of kringloop vondsten zijn eigenlijk een pré. Rijke stoffen met drukke prints, voor poefjes en kussens. Maar ook lantarens en opvallende tapijtjes. En ja, ik zeg bewust tapijtjes, want het toevoegen van meerdere tapijtjes mag gewoon bij deze woonstijl. En daarin zijn combinaties niet uitgesloten. Een spannend tapijtje met een leuke print gecombineerd met een koeienvacht is helemaal leuk! Accessoires die 'out-of-the-box' zijn in bijvoorbeeld de kleuren terra cotta, paars en goud moeten we ook niet vergeten. Meubeltjes van (grof) blank hout, riet en beton. Weelderige planten en palmboompjes. En als je het doortrekt in je tuin of balkon zijn hangmatten en fakkels een ware must-have.

Small Closet Tip: Segregate long and short clothing to free up extra floor space under your short items:

At home with Kara Rosenlund (via fashionsquad.com):

Als je ervoor kiest om de basis neutraal en simpel te houden, kun je gemakkelijk andere elementen aanpassen en toch een Bohemian woonstijl creëren. Ook kun je er dan op den duur voor kiezen om op basis van de naturel kleuren je eigen woonstijl te veranderen. Hoewel je dan veel aan te passen hebt en het wellicht een vrij kostbare ingreep wordt. Ik zeg dan maar zo: je kunt het zo heftig maken als je zelf wilt. 

← Previous post

1 Comment

  1. Wat een mooie blogs !!

Geef een reactie