Goud, goud en nog eens goud. Is dat nu het nieuwe koper?
Zo wil ik dat niet meteen noemen. Goud is wel een 'kleur' die nu upcoming is. Naast dat koper het nog steeds goed doet in veel huishoudens zijn er nu ook steeds meer mensen die het aandurven om goud toe te passen. Ik zal je laten zien dat dat niet met overdaad hoeft en dat je er dus zeker geen 'bling-bling' huis van krijgt.

Vaarwel koper? Nee, we hoeven nog geen gedag te zeggen tegen het koper. Koper doet het nog steeds! Maar het heeft misschien wel zijn langste tijd gehad. Terwijl koper nog steeds in veel woonwinkels over de toonbank vliegt merk ik toch dat veel mensen er een beetje op uitgekeken raken. En dat zou zonde zijn. Daarom is het des te leuker dat je eigenlijk een zelfde sfeer kunt creëren met goud in plaats van met koper.

#DIY Gold Himmeli Light Fixture:

yy

Juist de subtiele details doen nét dat beetje extra. Een overdaad aan goud is wat mij betreft killing voor de sfeer. Ik mag toch aannemen dat je een sfeervol woonplezier wilt creëren?

En het leuke is: die details kun je ook gemakkelijk weer vervangen als je toe bent aan iets anders. Als je geen zin meer hebt in goud, of in koper... of wat dan ook. Je kunt het zo simpel weer aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk armatuur (lampenkap), een spiegel, een opstaand bord en wat kandelaren.

Burlap Platter - Gold Stripe | KOROMIKO || Modern Design | Handcrafted Goods | Unique Gifts:

la ostrich farm - brass lights, white brick, and woven elements:

Wanneer je met grote items goud gaat toepassen ben je gauw geneigd een heus 'bling-bling' huis te creëren. In de woon- en modewereld zeggen we vaak "less is more". En dan zul je denken; ja dat heb ik vaak gehoord. Lieve mensen, het is echt zo! Je kunt in veel gevallen beter dingen weglaten dan toevoegen. Het is soms heel ingewikkeld om te besluiten wat je dan precies moet weghalen of niet moet gaan toepassen. Daarover later meer...

emmas designblogg - design and style from a scandinavian perspective // candle holders:

30 Ways to Make Every Room in Your House Prettier:

Nog even één voorbeeld dan. Zie hierboven de prachtige afbeelding van een boekenkast. Leuke gouden details trouwens, haha! Maar daar doel ik nu niet persé op. De boeken staan allemaal verkeerd om. Behalve een aantal die blijkbaar een goede kaftkleur hebben. Hoe leuk is deze oplossing? Zo kun je toch alle boeken in de kast zetten en hoef je je niet de hele tijd te storen aan die knalrode kaft die totaal niet bij je verdere interieur past.

En dan nu nog even over goud. Die boekenkast hè... die details... Zo simpel! Maar o zo leuk! En als je dit idee nou ook wilt toe passen, bijvoorbeeld met koper of met gekleurde accessoires, dan kun je het zo maken. En ik geloof dat zo'n boekenkast in elk huis past. Een echte sfeermaker dus! Met een touch of gold.