INDOOR GARDENING

Woontrend Go Green. Super leuk! Lekker alvast een beetje lente in huis brengen. En het is nog super simpel ook. Heb je de mooie vazen, potten, bloemen en plantjes al binnen handbereik?

Het moderne en toch ook industriële interieur met glas, staal en steen en een kleine touch of plantjes. Haal 'het buiten' naar binnen en onthoudt: het hoeft niet perse allemaal groen te zijn. De naam van de trend doet vermoeden dat je groen over de top moet doen. Niets is minder waar. Groene muren hoeft dus niet. Mag natuurlijk wel! 

{ lights + darks }

plant table

En wat helemaal leuk aan deze trend is het volgende: recyclen is helemaal hip!
Vandaag de dag zijn we steeds meer bezig met het milieu. We scheiden ons afval en gooien steeds minder producten weg die we kunnen hergebruiken. En laat dat nu precies bij deze trend passen. De naam Go Green zegt het eigenlijk aan. Ga voor groen! Het zou zo een slogan van een milieu-stichting kunnen zijn. 
Je kunt bijvoorbeeld denken aan oude (glazen)flessen die je kunt hergebruiken als vaas.

indoor plants:

Green Thumb: The Easiest Indoor Plants to Grow In Your Home:

Kurk, vilt, marmer, papier, karton en beton zijn ook natuurlijke producten en passen perfect binnen deze trend! Een witte basis, frisse groene kleuren en zacht zandgeel, licht blauw, grijs of camel doen de trend Go Green eer aan! Ikzelf ben wel fan van zacht roze. Je kunt dus maar precies kiezen wat bij jou past en zo is een algemene trend voor iedereen persoonlijk aan te kleden. 

Geen glitter, glans of opsmuk: we gaan voor puur natuur. Het nieuwe naturel is een “make-uploos” interieur, basic en eenvoudig maar allerminst simpel. Door de toepassing van heldere kleuren, open en transparante frames van meubelen en lichte materialen als glas, wit marmer en blank hout oogt het interieur licht en luchtig.

one cart + three ways / sfgirlbybay:

En ohja, voordat ik het vergeet te zeggen. Deze trend is ideaal voor mensen zonder groene vingers, met wel een groene wens. De invloed van meer planten in huis is merkbaar! Wat fijn! En het brengt zo'n heerlijke huiselijke sfeer. En toch ook fris. Dus we doen alvast een knipoogje naar de lente, oke?

The Design Chaser: Interior Styling | Indoor Plants. Crates on wall for plants to keep them away from Miles!:

 :

Perfectly placed by the window.:

GO GREEN IN 5 STAPPEN

 1. Kleuren:
  Bij woonmodetrend Go Green! wordt een basis in wit gecombineerd met baby blauw, fris groen, zacht geel, licht grijs, oud roze en camel.
 2. Vormen:
  Niet alleen de kleuren maar ook vormen zijn licht en luchtig, met open en transparante structuren, zoals draadstoelen, buisframe meubelen, glazen vitrine- en open stellingkasten.
 3. Meubilair:
  Net als de woonmodetrend is het meubilair basic, qua kleuren en vormen. Hout, staal en leer zijn de belangrijkste ingrediёnten voor stoelen, tafels en bankjes.
 4. Accessoires:
  Accessoires zijn natuurlijk en duurzaam, zoals de houten robot, lamp van gerecycled papier of mand van gerecyclede petflessen. Net als het meubilair zijn ze eenvoudig van vorm en kleur. Planten en decoratieve, originele plantenpotten en -zakken mogen niet ontbreken! Net als objecten en lampen van glas, kurk, vilt of hout.
 5. Textiel:
  Het textiel is gemaakt van natuurlijke materialen als bamboe, organisch katoen of van gerecyclede stoffen en uitgevoerd in natuurlijke en basic uniekleuren als wit, lichtblauw, lichtgroen en camel.

Bron: perscentrumwonen

← Previous post

Next post →

2 Comments

 1. Henriet

  Wat een leuke blog Lydia en gave foto’s! Ik ga hem bewaren als inspiratie voor mijn huisje volgend jaar :)

  • Super leuk Henriet! Lekker doen! 😉
   Maak je er dan foto’s van, ik ben benieuwd!
   Liefs!

Geef een reactie