Yoo! Het is tijd voor kleur! Kleuren laten je lachen en maken je blij. En ik ben er van overtuigd dat lichte, ruimtelijke ruimtes meer sfeer krijgen door een kleine kleurrijke touch!

Misschien vindt je het enorm spannend om kleur toe te passen in je woonkamer, keuken, slaapkamer of welke ruimte dan ook. Ergens snap ik dat wel. We kiezen snel en gemakkelijk voor basistinten en denken daarmee snel vooruit op de langere termijn. Maar, wat nou als je kleuren toe past in accessoires en kleine details? Dan kun je het zonder moeite vervangen als je het zat bent. Tenzij...

 

Fjeldborg

via wood & wool stool

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het heel anders aan te pakken. Stel nou dat je je onwijs dapper voelt en kiest voor een kanarie gele bank? YEAH! Ik vind dat onwijs stoer! Dan kun je de basistinten in de andere elementen van de ruimte toepassen en laten spreken. Zodat het uiteindelijk hetzelfde rustige geheel vormt, waar je wellicht naar op zoek bent. Het heeft simpelweg alles te maken met balans.

Bright and cheery - love the floors!

Living room.

En hoe vindt je die juiste balans? Waar mag je eens even lekker uitpakken en waar zou het verstandig zijn om je iets te beperken in uitgesproken tinten en kleuren. Ja, als daar een antwoord op was... Het heeft eigenlijk alles te maken met sfeer, smaak en stijl. We weten het misschien allemaal. Woonmode heeft onwijs veel trends, stijlen en sferen.

Hou je de eclectische stijl? Ja, dan is kleur helemaal leuk! Dan kun je werkelijk alles met elkaar combineren. Van de gekste patroontjes tot de meest bijzondere kleuren. En het leuke is: het kan simpelweg niet gek genoeg. ;)

Of hou je van een scandinavische stijl? Ook dan hoef je je niet alleen te beperken tot basistinten, wit en houtkleurige elementen. Sterker nog: scandinavische woonkamers komen nog meer tot hun recht als er een goede balans is in het gebruik van kleur. En dan heb ik het niet alleen over snoesige pasteltintjes. Nee, ook dan is een sterke en uitgesproken kleur toegestaan.

En zo kan ik over alle leuke trends nog wel even doorgaan...

Living room:

1310 boligpasteller -:

Wist je trouwens dat geel en blauw weer helemaal 'hot' zijn dit jaar? Dus we kunnen én mogen dus weer flink uitpakken! En zoals ik al zei, kleur kan en mag in elke woonstijl! Of zal ik zeggen: kleur MOET in elke woonstijl?!

Kortom, ik daag je uit kleur te gebruiken. En als je durft, doe het dan met grotere items dan enkel accessoires. Want uiteindelijk zul je blij zijn dat je die mooie blauwe bank hebt gekozen. Dan zul je zien dat het niet eens zo zeer tijdsgebonden is. Immers keren kleuren na verloop van tijd altijd weer terug op de markt. En dan zul je zien dat je stiekem ook een trendsetter bent.

green!:

colorful bedding in white room. design and photograph by sophia of mokkasin blog:

Yo yo! Go color go!