OCHREGOLD – color of the year 2016

Wat is de kleur van 2016? Ja, echt waar, het is okergoud!
Of we mogen ook gewoon okergeel zeggen hoor. Het is vernoemd naar het goud omdat de gouden accessoires en goudkleur momenteel een trend is. Maar niet in de vorm van glittergoud. Gelukkig niet zeg. De warme gloed van het goud. Prachtig! Ik wordt er in ieder geval blij van. Jij ook?

Okergoud, een warm okergeel. Het is een kleur die nog helder genoeg is om de aandacht te trekken, terwijl het ook subtiel verwijst naar de kleur van de aarde. En verbazingwekkend, althans dat vind ik, combineert het ook nog eens ontzettend goed met andere tonen.

Pincha en la fotografía para participar con tus fotos de internet en el concurso Photo Arena...:

(13) Tumblr:

Toen Flexa de exacte kleur van het jaar wilden vastpinnen, viel ineens op dat in alle belangrijke trends voor 2016 iets met goud voorkwam. Uit het brede palet aan geeltinten dat uit de brainstorm naar voren kwam, kozen ze precies dat ene geel dat de invloed van goud op deze kleurtrends het beste vertegenwoordigt. Een okerachtig geel; in termen van verf een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken, maar subtiel genoeg om een vetrouwd gevoel van historie op te roepen en natuurlijk te ogen.

&SUUS | Okergoud in de kinderkamer | Kleur van het Jaar | www.ensuus.nl | DIY kast | Flexa okergoud |:

Okergoud in huis bij Stijl Habitat, okergoud, ochregold, colour of 2016, kleur van 2016, Flexa, Akzonobel http://www.stijlhabitat.nl/stijl-habitat-okergoud/:

Goud en goutinten zijn veel vertegenwoordigt binnen de designwereld. Zoals ik al vertelde komt het in bijna alle belangrijke trends voor 2016 voor. En ik heb er al eerder een blog over geschreven. (GOLD & BRASS)

Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode en beauty  en het interieur is er geen ontkomen aan. Flexa zegt dan ook niet voor niets dat het een mooie vervolg stap uit en bovenal een natuurlijk ontwikkeling vanuit het  koperoranje dat in 2015 de kleur van het jaar was. Koper maakt dus letterlijk plaats voor goud. Okergoud om precies te zijn.

My Attic: Create a graphic artwork with the Flexa colours of 2016!:

Bengtgarden: YELLOW DETAILS  HAY AAC22 stoel #design #interior #interieur http://www.dockdesignshop.nl/hay-about-a-chair-aac22-stoel.html:

Okergoud, een warm okergeel dus. Deze kleur is op allerlei manieren te combineren: ton sur ton, met natureltinten of tot een verrassend geheel. 
Vooral ton sur ton wordt in de presentatie van deze kleur veel toegepast. Dit betekend dat er veel verschillende gele tinten bij elkaar worden toe gepast, omdat dit nou eenmaal kan en mag! En het staat ook nog eens ontzettend leuk. 
Durf jij deze nieuwe kleur aan?

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Do you have any type of ideas for writing short articles?

    That’s where I constantly struggle and also I just wind up staring
    empty screen for very long time.

Geef een reactie