Pastel kleurtjes! Oh wat hou ik hiervan! En nee, het is niet zoals de meeste mensen denken alleen maar zoetsappigheid en saai. Het is juist ontzettend fris en super leuk! Let maar op...

En natuurlijk snap ik ook heus wel dat pasteltinten niet altijd stoer en fris uit de verf komen, des te meer wil ik je laten zien dat dit wel degelijk kan. Het is uiteraard, zoals eigenlijk elke trend of kleur, heel erg belangrijk waarmee je het gaat combineren.

 

 :

 

//:

Een pastelkleur is een zachte kleur die ontstaat door een zuiver pigment met een lichte kleur te mengen, meestal met wit of lichtgeel. Heel technisch allemaal... Ik zou zeggen; hup gewoon naar die bouwmarkt, een leuk verfstaaltje uitzoeken, laten mengen en klaar is Keesie! Nouja, de verf is dan klaar. Je moet het nog wel zelf even ergens opsmeren natuurlijk. Haha!

 

summer colours:

 

perfect color combo | sugarandcloth.com:

Pasteltinten kunnen prima worden gecombineerd met iets fellere tinten van dezelfde of juist een contrasterende kleur. Zo zie je op de afbeelding bijvoorbeeld een combinatie van zacht zalmroze en lichtblauw met een heldere roze en groen. Super leuk! Categorie pasteltinten. En toch super fris!

 

.:

 

>>:

 

Retro meubels, een klassieke vloer, romantische details! Pastel heeft geen moeite met een mengelmoes van stijlen. En dat is leuk, want met de kijk op de trendontwikkelingen gaan we hiermee helemaal mee!
De lentekriebels komen er aan, of die hebben we al? In ieder geval, frisse kleuren en leuke catchy items in je huis! Wie wil dat nu niet?

Pastel roept sowieso al een fifties gevoel op en is daarmee ook op z’n zachtst gezegd opvallend! Kleuren die in de ‘harde’ uitvoering net iets te veel van het goede zijn om te combineren, denk aan: roze, paars en lichtblauw, die worden in subtiele pasteluitvoering juist heel toepasbaar. Dit komt omdat de kleuren in elkaar overvloeien. Mooi contrast ook, die frisse zachte touch tegenover het retro items.

 

pink couch:

unexpected guests: allison serrell / sfgirlbybay:

Simpel gezegd zijn pasteltinten koel en warm tegelijkertijd. Met allerlei schakeringen van koele en warme tinten krijg je een geraffineerd kleurspel. Een zachte grijsgroentint als basis op de muur? Dat vraagt om een pittige tegenhanger, zodat er een mooi spanningsveld ontstaat. Voeg grijs toe voor een vleugje koelte, maak het speels met wat felblauw en warm met een toefje roze.

En wat dacht je van deze? We brengen gemiddeld een derde van ons leven in bed door, dus een kleine investering is hier wel op z’n plaats. Dat is toch een mooi excuus om nieuw beddengoed te kopen. Warme en frisse (pastel)tinten op het bed en op de muur geven een gevoel van rust in de slaapkamer en meteen ook kleur aan je dag. Als we daar niet blij van worden?

Niet te vergeten de bloemprintjes en verse bloemen. Een nieuw seizoen, een nieuwe sfeervolle inrichting. Denk aan lekker veel kussens in uitnodigende bloesemtinten. Zet er ook nog een mooie vaas met een paar takken vol knopjes bij of een fris bos bloemen. Oh het is zo simpel!

 

"Lente kriebels en seizoensgebonden?!"

 

Pretty pastels good homes magazine styling by charlotte love:

 

Ik kan geloof ik nog uren doorgaan over dit o zo leuke kleurenspel! En het lijkt misschien een beetje seizoensgebonden. Die kleuren, materialen en printjes. Maar laat je daardoor niet uit het veld slaan. Laat ik het even in een stappenplan zetten.

Stap 1: durf! De kleur van de muur is niet voor de hand liggend, maar hé, je kunt altijd nog weer overstappen naar iets neutraals. Het is maar verf.
Stap 2: geniet! Het wordt lente! Van een frisse sfeer in je eigen woning naar lekker buiten zitten op terrasjes.

Ik heb er in ieder geval onwijs zin in! Ik voel die lentekriebels al... Kom maar op! Het niet vroeg genoeg beginnen, toch?

 

Oke, details. Dit maakt het af, maar is zeker geen must. Denk aan leuke
(mix van) serviesjes van de kringloop, tafellakens. Maak er een feestje van aan tafel door te werken met verschillende texturen en reliëf in materialen en dessins.

 

Arro Home | The Design Files:

 

2014 Pastels interior colours:

Conclusie: Heb je genoeg van de wintermodus in huis? De allersnelste manier om een zonnig gevoel naar binnen te halen is met een mix en match van kleur. Een beetje gevaarlijk is het wel, want je ‘lekker luieren’-instinct wordt op deze manier een beetje verstoord, maar zo inspirerend kunnen de wisselende februari-luchten zijn.

Bron: VT Wonen | Februari 2016